Χειρόγραφο Προικοσύμφωνο του 1821 από τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, Κύπρος

Κατηγορία: Έγγραφα

Επίπεδο περιγραφής: Χειρόγραφο Προικοσύμφωνο του 1821 από τη Δυτική Στερεά Ελλάδα

Φορέας: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Κάτοχος: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Αριθμός μητρώου: C/2012/4127

Διαστάσεις: 45,5 x 39,3 εκ.

Τρέχουσα τοποθεσία: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Γλώσσα: Ελληνικά

Χρονολογία: 1821

Είδος: Χειρόγραφο προικοσύμφωνο

Μέγεθος και υπόστρωμα αρχείου: 1 σελίδα

Παραπομπή: Χειρόγραφο Προικοσύμφωνο του 1821 από τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, Κύπρος, Ψηφιακό Αρχείο «Κύπρος και 1821», https://cyprusgreece2021.com/arxeio/xeirografo-proikosimfono-leventeio-mouseio-1821/ [προσπελάστηκε August 9, 2022]

Περιγραφή: Χειρόγραφο προικοσύμφωνο που συντάχθηκε στην Κατούνα της Ακαρνανίας στις 23 Μαΐου 1821. Σημαντικό στοιχείο δεν αποτελεί μόνο η χρονολογία σύνταξης του, που το συνδέει με την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τα ονόματα των δύο πρωταγωνιστών του. Το υπογράφουν ο προύχοντας Γεωργάκης Μαυρομμάτης, ο οποίος ανέπτυξε κατά την Επανάσταση πολιτική δράση και διακρίθηκε σε υψηλά αξιώματα, και ο οπλαρχηγός Γεωργάκης Νικολάου Βαρνακιώτης, γόνος μίας από τις επιφανέστερες οικογένειες καπεταναίων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Δικαιώματα χρήσης: Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή ή/και χρήση ή/και αντιγραφή του παρόντος αρχείου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση σχετικού αιτήματος από το ΛΔΜΛ, καθώς αποτελεί παραβίαση της πολιτικής του Μουσείου και της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων. Κανένας όρος δεν μπορεί να αλλάξει, εκτός και αν υπάρχει γραπτή συγκατάθεση των δύο συμβαλλομένων μερών.

*Ο όρος «ΛΔΜΛ» αναφέρεται στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας.